12:25
День перемоги над нацизмом

Щороку 8–9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги).

Гасло Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги традиційно – “1939– 1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”. Принагідно нагадуємо, що символом вшанування жертв війни є Мак пам’яті.

За посиланням https://bit.ly/3aOvPEe доступні:

 - зображення маку пам’яті з гаслом “Пам’ятаємо! Перемагаємо!” для використання на онлайн-ресурсах;

 - макети для бордів та сітілайтів у форматі для друку;

 - ролик, як зробити мак пам’яті, з Марічкою Бурмакою (створений каналом Еспресо TV з ініціативи Українського інституту національної пам’яті).

За наступними посиланнями можете переглянути:

- “Україна в роки Другої світової війни (1939–1945)”. Набір електронних інтерактивних листівок: https://uinp.gov.ua/informaciynimaterialy/vchytelyam/lystivky/ukrayina-v-roky-drugoyi-svitovoyi-viyny-1939- 1945;

- Виставка “Українська Друга світова”: https://uinp.gov.ua/vystavkoviproekty/vystavka-ukrayinska-druga-svitova;

- Книга “Війна і міф” про Другу світову війну (англомовний варіант): https://uinp.gov.ua/elektronni-vydannya/knyga-viyna-i-mif-pro-drugu-svitovuviynu-anglomovnyy-variant;

- Серія відеороликів “Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової”: http://www.memory.gov.ua/news/zhinochi-istorii-drugoi-svitovoi-uvideo.

Також інформуємо, що УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПАМ'ЯТІ створив сайт, присвячений Другій світовій війні: http://www.ww2.memory.gov.ua/. Він містить інформацію про ключові події, постаті, карти, інфографіку, фотогалерею, відеоролики й електронні видання про війну, підбірку фільмів “20 000 хвилин, які змінять ваше уявлення про Другу світову війну” та інші проєкти.

Переглядів: 301 | Додав: xolodkoivan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: