З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки викладач української мови і літератури Тарноруцька-Єрмак С.В. запросила колег до літературної вітальні «Хто вам сказав, що я слабка?...»

Поціновувачі творчості великої мисткині із задоволенням ділилися сучасними розвідками про поетесу: Назим Г.О. розглянула питання європейського виміру і переклади; Севрук Л.І. зробила акцент на збереженні і популяризації спадщини; Петренко О.Ю. звернулася до аристократизму епістолярного стилю Лариси Косач-Квітки. Також учасники насолодилися поетичною творчістю Лесі. Завдяки цьому ми змогли подивитися на поетесу і її епоху по-новому: Леся Українка – шляхетна тендітна жінка, що вільно почувалася в Європі, знала 7 мов і бачила нашу майбутню літературу  сучасною та європейською.


... Читати далі »

Просмотров: 181 | Добавил: Admin :-) | Дата: 24.02.2021

23.02.2021р. Під час проведення круглого столу з елементами тренінгу педагоги ліцею шукали відповіді на запитання: «Чи реально об`єднати два поняття – «емоції» та «інтелект»?Де і як народжуються емоції?», «Як розвивати емоційний інтелект?» та ін. Проведений захід переконав, що саме високий рівень емоційного інтелекту, соціальні навички та готовність до побудови кар’єри допомагають людині досягти успіху в житті.

... Читати далі »

Просмотров: 165 | Добавил: Admin :-) | Дата: 24.02.2021

22.02. на відкритому засіданні  методичної   комісії викладачів спецпредметів та майстрів виробничого навчання будівельного профілю  на тему: «Осучаснення змісту програмового матеріалу завдяки інтернет-ресурсам відповідно до провідних дидактичних принципів» вирішувалась проблема, як ефективно використовувати інтернет-ресурси для відповіді на запити сьогодення, щоб  здобувачі освіти ЗП (ПТ)О не тільки засвоювали певний об’єм  інформації, а й уміли швидко та мобільно реагувати на зміни, ефективно спілкуватись й орієнтуватися в інформаційному просторі.

Адже цього вимагає невпинний розвиток техніки, технологій, появи нового обладнання, нових матеріалів, зміни у виробництві, сфері послуг тощо.

Просмотров: 160 | Добавил: Admin :-) | Дата: 24.02.2021

 19.02. під час проведення вернісажу методичних напрацювань на тему: «Ключ до успіху  - в методиці» педагоги ліцею продемонстрували, як завдяки сучасним технологіям спонукати здобувачів освіти  креативно осмислювати програмний матеріал, реалізувати  поставлені завдання та вирішувати навчальні проблеми.

 

 

Просмотров: 167 | Добавил: Admin :-) | Дата: 24.02.2021